ГоловнаСуспільствоОсвіта

Профільний комітет Ради рекомендує скасувати фінансування на виготовлення шкільних медалей на 2025 рік

Таким чином хочуть зекономити 3,1 млн грн. 

Профільний комітет Ради рекомендує скасувати фінансування на виготовлення шкільних медалей на 2025 рік
Ілюстративне фото
Фото: EPA/UPG

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Комітету з питань бюджету скасувати фінансування на виготовлення медалей для випускників шкіл у проєкті державного бюджету на 2025 рік, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

За результатами розгляду проєкту держбюджету-2025 комітет рекомендував скоротити на 3,1 млн грн фінансування за програмою "Загальнодержавні заходи у сфері освіти", яке було передбачено на виготовлення медалей для випускників шкіл.

  • 11 вересня комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення у школах золотих і срібних медалей державного зразка. Пізніше голова комітету Сергій Бабак заявив, що школи й надалі зможуть вручати медалі своїм випускникам, але не державним коштом.
  • У серпні освітній омбудсмен надіслав листа до Міністерства освіти і науки та профільного комітету Ради з пропозицією переглянути систему нагородження випускників шкіл золотою та срібною медалями.
  • Міністр освіти і науки Оксен Лісовий вважає, що питання скасування вручення у школах золотих і срібних медалей необхідно винести на громадське обговорення.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram