ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб ЗСУ розповів, що зараз відбувається на Харківщині

Командування запевнило, що Сили оборони України "діють на підготовлених оборонних рубежах". 

Генштаб ЗСУ розповів, що зараз відбувається на Харківщині
Українська армія
Фото: Генштаб ЗСУ

Наразі на Харківщині тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів вести наступальні дії та просуватись в глибину території України.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"В напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області продовжуються контрударні заходи. Ворог застосовує піхоту та техніку. Також, наразі тривають бої за населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні – Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійнікове та Огірцеве", - йдеться в дописі Генштабу у фейсбуці.

Командування запевнило, що Сили оборони України "діють на підготовлених оборонних рубежах". 

"Здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупанта, який вклинився в нашу оборону. Рішення на посилення наших бойових підрозділів будуть реалізовані", - додали у Генштабі.

Ситуація на Харківщині. Що відомо?

  • Близько 5 ранку 10 травня окупанти спробували прорвати українську лінію оборони у Харківській області. Захисники відбили ці атаки, тривають бої різної інтенсивності.
  • Влада області нагадала жителям про можливість евакуюватися з-під обстрілів.
  • Під час спільного брифінгу в Києві з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою Володимир Зеленський підтвердив, що російська армія розпочала наступ на Харківську область, однак про плани ворога було відомо.
  • Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко згодом зазначив, що ранковий наступ російської армії на півночі Харківської області схожий на імітацію широкомасштабного наступу із залученням обмежених сил та проведення розвідки боєм.
  • Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що Росія за допомогою дезінформації намагається посіяти паніку серед українців та змусити українські війська відтягнути сили та засоби з Донецького напрямку на Харківський.
  • Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США очікують просування російських окупаційних військ у межах своєї нової спроби наступу на півночі Харківщини, але про "серйозні прориви" не йдеться.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram