ГоловнаСуспільствоЖиття

Ремонт між станціями київського метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" виконуватимуть без зупинки руху поїздів, - КМДА

Остаточні проєктні рішення визначать після державної експертизи.

Ремонт між станціями київського метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" виконуватимуть без зупинки руху поїздів, - КМДА
Фото: Пресс-служба КП "Киевский метрополитен"

Жодних змін у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" наразі не планують. Капітальний ремонт тунелів між цими станціями, який планували заздалегідь, виконуватимуть без зупинки руху поїздів.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Остаточні проєктні рішення визначать після державної експертизи.

"Станції метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" були введені в експлуатацію у 1980 році і потребують планового капітального ремонту частини ділянки тунелю. Наразі ці станції та перегінні тунелі працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги", - зазначили в КМДА.

КП "Київський метрополітен" завчасно інформуватиме пасажирів про початок ремонтів та інших робіт, що можуть вплинути на режим роботи метро.

  • 8 грудня минулого року рух поїздів між станціями київського метро "Деміївська" та "Теремки" припинили на " близько шести місяців" через ремонт. Там організували човниковий рух: пасажири мають пересаджуватися на "Либідській".
  • У січні в КМДА назвали причиною деформації тунелю неякісне проєктування та будівництво ділянки.
  • 15 березня 2024 року начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський написав заяву про звільнення. Це відбулося наступного дня після публікації журналістами Bihus.info розслідування про статки Брагінського і його родини, які він не задекларував.
  • Раніше Брагінський в інтерв'ю LB.ua розповів, що перші проблеми почалися ще у 2011-му. Тобто за декілька місяців після відкриття. Докладніше про це читайте в інтерв'ю з ним.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram