ГоловнаПолітика

Начальник Київського метро написав заяву про звільнення після розслідування журналістів

Виконувати обов'язки буде його заступник.

Начальник Київського метро написав заяву про звільнення після розслідування журналістів
Віктор Брагінський
Фото: Макс Требухов

Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський написав заяву про звільнення. Це відбулося наступного дня після публікації журналістами Bihus.info розслідування про статки Брагінського і його родини, які він не задекларував.

Інформацію про заяву повідомили в КМДА. Вчора Брагінського обіцяв відсторонити київський мер Віталій Кличко.

"Обов’язки начальника комунального підприємства тимчасово виконуватиме головний інженер Київського метрополітену Віктор Вигівський", – повідомили в КМДА.

Кличко у вчорашньому повідомленні, яке він опублікував через декілька годин після виходу розслідування, дистанціювався від Брагінського і сказав, що займатися розслідувань будуть правоохоронці. Він вважає, що поведінка Брагінського виглядає погано не тільки щодо нього особисто, а й щодо киян.

У розслідуванні журналісти, зокрема, повідомили про майно родини Брагінського, зокрема в елітному селищі під Києвом, куди "переїхала" велика кількість політичної "еліти". Це – лише перша частина, продовження розслідування анонсували на найближчі дні.

Брагінський очолював КП "Київський метрополітен" протягом десяти років. "Нещасливим" для столичної підземки був 2023, коли через аварію довелося закривати станцію в Голосіївському районі і організовувати складну схему руху для пасажирів. Однак до Брагінського були питання й щодо так і недобудованого метро на Виноградар і вже ледь не "міфічного" метро на Троєщину. Більше – в інтерв'ю з ним на LB.ua. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram