ГоловнаСуспільствоЖиття

​Незаконне збагачення на 150 млн грн: завершено розслідування у справі одеського воєнкома Борисова

Слідчий надав стороні захисту доступ до матеріалів для ознайомлення.

​Незаконне збагачення на 150 млн грн: завершено розслідування у справі одеського воєнкома Борисова
Євген Борисов
Фото: Одеса-медіа

Завершено досудове розслідування стосовно екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова за фактами незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник Одеського ОТЦК та СП за період перебування на цій посаді за відсутності таких законних доходів набув активів на майже 150 млн грн.

"Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат", – йдеться в повідомленні.

У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу Генпрокурора про міжнародну правову допомогу наклали арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення. Також суд наклав арешт на дев'ять земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, шість елітних автомобілів.

Наразі за дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення.

Борисов перебуває під вартою.

Матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).

  • Відповідно до розслідування УП, родина колишнього начальника одеського військкомату Євгена Борисова, під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії нерухомості та автівок на мільйони доларів.
  • Після розголошення цієї інформації Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а ДБР відкрило провадження щодо фактів зловживань під час призову військовозобов’язаних.
  • Опісля Президент Зеленський розпорядився звільнити одеського воєнкома і перевірити усіх очільників військкоматів.
  • У липні минулого року Борисова затримали у Києві після того, як він отримав підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Ексвоєнком намагався втекти від слідства. Він змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram