ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві планують завершити опалювальний сезон 28 березня

Вже з четверга місто розпочне процес відключення будівель від опалення.

У Києві планують завершити опалювальний сезон 28 березня
Ілюстративне фото
Фото: slovoidilo.ua

Опалювальний сезон у столиці плануємо завершувати 28 березня, враховуючи суттєве потепління, яке прогнозують синоптики, повідомив мер столиці. 

Таким чиом вже з цього четверга місто розпочне процес відключення від опалення будівель. 

Мер нагадав, що централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим, необхідно кілька днів. 

Він зазначив, що дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям  міста – зекономити на сплаті за опалення.

Відключення систем опалення у закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їх керівників.

Також мер столиці зауважив, що Київ пройшов опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення попри колосальні ризики та ворожі обстріли.

Минулого тижня голова “Нафтогазу” заявив, що Україна завершить опалювальний сезон достроково. Також очільник компанії заявив, що Україна спокійно пережила зиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram