ГоловнаСуспільствоВійна

Шмигаль заявив, що в мобілізації 500 тисяч осіб немає потреби

Прем'єр також очікує на хороші новини щодо допомоги від США упродовж цього або наступного місяця.

Шмигаль заявив, що в мобілізації 500 тисяч осіб немає потреби
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Фото: Пресслужба КМУ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що мобілізаційні заходи будуть менш масштабними, аніж ті цифри, які раніше озвучували військові.

В інтерв'ю Bloomberg голова уряду заявив: після проведення оцінювання потреб війська стало зрозуміло, що 500 тисяч нового особового складу ЗСУ не потрібно. Цьому сприяє проведення ротації та надання партнерами військової підтримки.

Щодо допомоги США, яка застрягла у Конгресі, Шмигаль залишається оптимістом. На його думку, Україна отримає 60 мільярдів доларів "цього місяця або максимум наступного".

Прем'єр також привітав зміну риторики президента Франції Емманюеля Макрона, який почав активно просувати тему надсилання західних військ до України. "Ми раді, що його комунакація стала значно, значно потужнішою – це чіткі та конкретні слова, саме те, чого ми потребуємо", – заявив очільник уряду.

  • Міністерство оборони з міркувань безпеки не може коментувати точну кількість українців, яких необхідно мобілізувати до Сил оборони. Озвучені раніше 400-500 000 є "загальними оцінками", які коригуються залежно від розвитку воєнних подій і які неможливо задовольнити одразу.
  • Уперше про необхідність мобілізувати 450-500 000 сказав президент Володимир Зеленський: він заявив, що потребу в такій кількості йому озвучили військові на Ставці.
  • Згодом його слова прокоментував тодішній головнокомандувач Валерій Залужний. Він сказав, що військове командування України не давало запиту з конкретними цифрами щодо кількості необхідних для мобілізації людей. Число від 400 до 500 тисяч сформували з огляду на поточні потреби та потреби на весь 2024-ий.
  • Законопроєкт про мобілізацію після місяців доопрацювань схвалили в першому читанні 7 лютого. Депутати подали до нього понад 4100 поправок, які наразі розглядає комітет.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram