ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція підозрює херсонця у співпраці з окупантами

Чоловік закликав жителів окупованих територій брати участь у незаконному референдумі щодо приєднання Херсонщини до РФ.

Поліція підозрює херсонця у співпраці з окупантами
Мешканця Херсону підозрюють у співпраці з окупантами
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Херсонській області

Херсонські поліцейські підозрюють місцевого мешканця у тому, що він закликав до посягань на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Херсонській області.

“Поліцейські встановили, що 51-річний херсонець під час тимчасової окупації обласного центру добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою та закликав містян брати участь у незаконному референдумі”, – йдеться у повідомленні. 

Наприкінці вересня 2022 чоловік давав інтерв’ю окупаційному медіа. В ньому він закликав жителів окупованих територій брати участь у незаконному референдумі щодо приєднання Херсонщини до РФ. Згодом цей запис із публічним зверненням на підтримку російських дій транслювавався в Інтернеті.

Слідчі кваліфікували публiчнi заклики чоловіка за ознаками кримінального тправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” Кримінального кодексу України. 

Чоловіку заочно повідомлено про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років із конфіскацією майна або без такої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram