ГоловнаСуспільствоПодії

“Нафтогаз” попередив про шахраїв і заявив, що не збирає онлайн персональну інформацію клієнтів

Станом на зараз документи на повернення переплат приймають лише у Центрах обслуговування клієнтів.

“Нафтогаз” попередив про шахраїв і заявив, що не збирає онлайн персональну інформацію клієнтів
Фото: interfax.com.ua

"Група Нафтогаз" попередила, що не збирає онлайн персональну інформацію клієнтів.

Про це йдеться в заяві компанії.

Так Нафтогаз відреагував на інформацію, що начебто з 22 жовтня компанія розпочинає збір персональних даних онлайн для вирішення питань щодо перерахунку і повернення коштів за доставку/розподіл газу. 

"Закликаємо бути уважними та обережними: у жодному разі не передавайте свої дані стороннім особам... Ми не збираємо через інтернет жодної персональної інформації клієнтів... Наголошуємо, станом на зараз документи на повернення переплат приймаються винятково в Центрах обслуговування клієнтів", - заявили в компанії.

Поки що Нафтогаз лише працює над розробкою та впровадженням онлайн механізму подачі документів для перерахунку та повернення коштів за доставку/розподіл газу. 

Нагадаємо, влітку ворожі телеграм-канали поширювали фейкову платіжку від імені НАК "Нафтогаз". У цій платіжці людям начебто пропонували знижку за оплату послуг, якщо вони здадуть колаборантів або ухилянтів.

За вісім місяців 2023 року в Україні відкрили 59 605 кримінальних проваджень за статтею Кримінального кодексу "шахрайство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram