ГоловнаСуспільствоВійна

РФ використовує програмне забезпечення “Infamous Chisel” для викрадення військової інформації в Україні

ПЗ використовувалося російською групою кіберзагроз, відомою як Sandworm. 

РФ використовує програмне забезпечення “Infamous Chisel” для викрадення військової інформації в Україні
Фото: ekathimerini.com

31 серпня Національний центр кібербезпеки спільно з міжнародними партнерами опублікував звіт про кампанію шкідливого програмного забезпечення, націлену на мобільні пристрої Android, які використовуються українськими військовими.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

ПЗ, що отримало назву “Infamous Chisel”, використовувалося російською групою кіберзагроз, відомою як Sandworm. Раніше НЦК приписував групу Головному центру спеціальних технологій Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Росії.

“Infamous Chisel” забезпечує постійний доступ до скомпрометованих Android-пристроїв, а також їх обробку та фільтрацію. Це стосується і цільових програм, які використовуються українськими військовими.

ПЗ, найімовірніше, використовувався для крадіжки конфіденційної військової інформації. Ця діяльність демонструє використання Росією кіберпотуженостей для підтримки вторгнення в Україну.

 

Нагадаємо, раніше США та їхні союзники з розвідувального альянсу “П’ять очей” підвтердили, що російські військові хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів, щоб викрасти конфіденційну інформацію з поля бою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram