ГоловнаСуспільствоВійна

У порту Новоросійська лунали вибухи. РФ заявила про "атаку морських дронів". Є дані про пошкодження судна (доповнено)

Вибухи лунали в декілька хвиль із інтервалом у кілька годин. 

У порту Новоросійська (Краснодарський край) вночі та вранці 4 серпня лунали вибухи. Вони відбувалися в декілька серій: близько години ночі та ближче до ранку, пишуть російські медіа з посиланням на дані місцевих.

Очевидці стверджують, що бачили яскравий спалах над морем і вибух неподалік від Каспійського трубопровідного консорціуму (КПК). Також вони чули звуки стрілянини над морем. 

Фото: російські канали в Telegram

Російське міноборони вранці звинуватило Україну в атаці "двома морськими безекіпажними катерами" на військово-морську базу Новоросійська. Як і завжди, росіяни стверджують, що нібито відбили атаку і пошкоджень немє. Порт тим часом для проходу суден закрито. За оновленими даними, судно пошкоджено. Атака на нього – це спецоперація СБУ і ВМС, повідомили джерела LB.ua.

До підтвердження атаки у соцмережах опублікували фото пошкодженого судна "Олєнєгорський горняк", що стояв у порту Новоросійська. 

Офіційно росіяни пошкодження судна не визнали, але ставленик окупантів у Криму, радник так званого губернатора Севастополя Крючков в телеграмі обурився тим, що хтось опублікував фото пошкодженого "Олєнєгорського горняка", бо "в Києві побачили результати своєї атаки".

Фото: російські канали в Telegram

"Олєнєгорський горняк" – це великий десантний корабель, який мав би базуватися в Північному флоті, а не в Чорному морі.

Нагадаємо, що в липні росіяни декілька разів заявляли про атаку ЗСУ на Чорноморський флот. Атаки ці, за заявами ворога, були здійснені морськими дронами, але вони їх відбивали. 

У травні російське міністерство оборони визнало атаку морських безпілотників на корабель Чорноморського флоту "Іван Хурс". Воно стверджувало, що атака була "безуспішною" і що всі три безпілотні катери були знищені. Однак насправді щонайменше один український безпілотник успішно атакував судно. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram