ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони Росії визнало атаку безпілотників на корабель Чорноморського флоту "Іван Хурс"

Росіяни кажуть, що все збили. 

Міноборони Росії визнало атаку безпілотників на корабель Чорноморського флоту "Іван Хурс"
Фото: скріншот

Російське міністерство оборони визнало атаку морських безпілотників на корабель Чорноморського флоту "Іван Хурс". Воно стверджує, що атака була "безуспішною" і що всі три безпілотні катери були знищені.

Росіяни також опублікували відео знищення безпілотника, але тільки одного. Стан корабля невідомий. 

Спершу про атаку БпЛА на "Івана" писали російські мілітарі-блогери. За їхніми даними, напад відбувся близько 5 ранку. Міністерству оборони знадобилося більше 12 годин, щоб врешті підтвердити атаку. 

Росіяни стверджують, що їхній корабель виконував завдання для "безпеки функціонування" газових трубопроводів «Турецький потік» та «Блакитний потік» у економічній зоні Туреччині. БпЛА були нібито знищені в 140 км від Босфору. 

"Іван Хурс" – унікальний для РФ корабель, що здатний проводити розвідку. Один із двох таких кораблів у російському флоті. 

Іван Хурс
Фото: Defence Express
Іван Хурс

До складу флоту його взяли лише в 2018. Оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

За даними Defence Express, дальність приблизного району, де був атакований корабель, від контрольованої території України складає понад 400 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram