ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькому священники УПЦ МП побили військового (оновлено)

На відео військовий Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт.

У Хмельницькому священники УПЦ МП побили військового (оновлено)
Фото: Cкрін з відео

У Хмельницькому священники УПЦ МП у церкві побили добровольця Збройних сил України. 

Відео опублікував депутат обласної ради Віктор Бурлик.

Інцидент стався після того, як військовий запитав: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?". 

Після цього священники накинулися на військового. На відео також чути, як деякі прихожани церкви підтримують побиття військового та незаконні дії священнослужителів.

За інформацією депутата, на відео військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19-го стрілецького батальйону. На війні чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Оновлено. Представниця патрульної поліції Хмельницької області Вікторія Тимощук повідомила виданню vsim.ua, що у Свято-Покровському Кафедральному соборі під час богослужіння у 26-річного чоловіка стався конфлікт з місцевим священиком.

"Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу "Євангелія", влаштував словесний конфлікт зі священиком, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали співробітників поліції. Зараз вирішується питання про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за фактом побиття військового, знятого на відео, відкрито кримінальне провадження щодо священика за частиною 2 статті 296 "Хуліганство" Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва відправив митрополита УПЦ МП Павла під цілодобовий домашній арешт на два місяці. 

А 31 березня комісію Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Києво-Печерської Лаври знову не пустили на територію монастиря для проведення перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram