ГоловнаСуспільствоПодії

Кабмін призначив Дейнегу та Шевченка заступниками міністра оборони (доповнено)

Також уряд погодив звільнення голови Вознесенської РВА Миколаївської області.

Кабмін призначив Дейнегу та Шевченка заступниками міністра оборони (доповнено)
Засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів на засіданні 21 лютого призначив главі Міноборони Олексію Резнікову двох заступників.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Засновника фонду "Повернись живим" Віталія Дейнегу призначили заступником міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Колишній посол України в Канаді Андрій Шевченко став заступником із питань європейської інтеграції.

Віталій Дейнега заснував благодійний фонд у 2014 році. У квітні 2020-го спільно з Міністерством закордонних справ України зібрали кошти серед українських дипломатів для допомоги військовим в боротьбі з Covid-19. Нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, медаллю "За сприяння Збройним Силам України", а також відзнакою Президента України - Хрестом Івана Мазепи.

Андрій Шевченко - колишній журналіст, один із засновників і очільник Київської незалежної медіа-профспілки, також був у складі засновників "5 каналу". У 2005 році його призначили на посаду віцепрезидента Національної телекомпанії України, де займався питаннями інформаційної політики. Двічі був народним депутатом - у 2006 і 2012 роках. А в 2015 році тодішній президент України Петро Порошенко призначив Шевченка послом України у Канаді.

Крім цього, КМУ на засіданні 21 лютого погодив звільнення з посади голови Вознесенської районної державної адміністрації Миколаївської області Сергія Шурабури.

Доповнено. Згодом Дейнега повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що починає пошуки команди для реформ.

"Для початку дуже потрібен сильний HR або компанія яка надає відповідні послуги. Треба перебрати весь персонал і переписати штатну структуру", - йдеться в дописі.

Серед затребуваних кадрів, за словами Дейнеги, - сильні менеджери, люди "з досвідом державного управління, юристи та просто люди які гарно розуміють як працює державний апарат та ЗСУ". Також потрібні ІТ-фахівці, зокрема, програмісти, архітектори, системні адміністратори.

Нагадаємо, минулого тижня Олексій Резніков подав документи на призначення нових заступників. Також міністр повідомив, що хотів би продовжити реформи у відомстві після закінчення війни з Росією.

21 лютого генерал-лейтенант ЗСУ Олександр Павлюк приступив до роботи на посаді першого заступника міністра оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram