ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала колишнього охоронця російської катівні в Херсоні

Під час звільнення Херсона зловмисник вирішив втекти до Одеси, де намагався “залягти на дно”.

СБУ затримала колишнього охоронця російської катівні в Херсоні
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила ще одного посадовця-колаборанта зі звільненого Херсона, який був охоронцем катівні. 

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

“Поплічником ворога виявився колишній працівник місцевої виправної установи, який після захоплення українського міста пішов на співпрацю з російськими загарбниками. За це йому запропонували “посаду” у лавах створеної агресором “исправительной колонии”. Зловмисник погодився на “пропозицію” і добровільно написав “заяву” на вступ до окупаційного органу”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що там його призначили до складу підрозділу охорони режимного об’єкта РФ, до якого рашисти незаконно ув’язнювали репресованих місцевих жителів. Більшість з потерпілих були учасниками руху опору. У застінках окупанти катували українських громадян і намагалися “вибити” з них згоду на співпрацю з ворогом.

Встановлено, що колаборант допомагав агресору охороняти “камери” та “периметр” російської катівні. Під час звільнення Херсона зловмисник вирішив втекти до Одеси, де намагався “залягти на дно” і тим самим уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу Україну (колабораційна діяльність).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно в Київській області затримали агента ФСБ, що мав збирати дані для подальших російських ракетних атак. Контррозвідники СБУ затримали ворожого агента на спробі збору закритих відомостей про українські військові бази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram