ГоловнаСуспільствоВійна

Данілов: Кримський міст - це самобуд, який Росія має прибрати за власний рахунок

"Якщо ви хочете щось збудувати на території нашої країни, ви повинні пройти певні реєстраційні процедури".

Данілов: Кримський міст - це самобуд, який Росія має прибрати за власний рахунок
Фото: Скріншот відео

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов назвав Кримський міст "самобудом" і зазначив, що згідно з українським законом, цю конструкцію Росія має прибрати за власний рахунок.

Про це Данілов заявив в інтерв'ю "НВ".

За його словами, українська сторона не має жодних документів на Кримський міст і незрозуміло, як взагалі ця споруда там з'явилася.

"Якщо ви хочете щось збудувати на території нашої країни, ви повинні пройти певні реєстраційні процедури - погодити проект, подивитися, наскільки це доречно чи недоречно. Наша країна жодного дозволу на таке будівництво нікому не надавала. Якщо перейти на російську мову, це так званий "самострой", а згідно з нашими законами, цей самострой вони повинні прибрати за власний рахунок. Рано чи пізно це станеться", - зазначив Данілов.

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту стався вибух з подальшою пожежею. Спочатку російські ЗМІ писали, що загорілася цистерна з паливом, потім – що вибухнула вантажівка. Пізніше пд час зустрічі з главою СК РФ Олександром Бастрикіним Путін звинуватив у підриві мосту українські спецслужби. А російські пропагандистські ЗМІ отримали від Кремля вказівки, як висвітлювати вибух.

Про деталі інциденту з мостом та його наслідки можна прочитати в матеріалі LB.ua: "Хто підірвав Кримський міст?".

Раніше Данілов говорив, що президент Росії Володимир Путін може зберегти Кримський міст від знищення, якщо по ньому з півострова виведуть до Росії усіх окупантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram