ГоловнаСуспільствоВійна

Велика Британія та Україна підписали план дій щодо відновлення транспортної мережі України

Серед іншого, Великобританія підтримає Укрзалізницю.

Велика Британія та Україна підписали план дій щодо відновлення транспортної мережі України
Фото: Пресслужба Мінінфраструктури

Міністри з України та Великобританії підписали історичний Спільний план дій щодо допомоги у відновленні транспортної мережі України. Зокрема, Міністерство транспорту Великобританії пропонує кошти, інженерну експертизу та транспортні засоби.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Великобританія передасть 5 автобусів від Go Ahead Group для покращення мобільності українського населення та придбає обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

Окрім цього, британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортної, злітно-посадкової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з Мінінфраструктури над можливістю навчання персоналу аеропортів, диспетчерів повітряного руху та авіаційної безпеки.

В рамках пакету підтримки Укрзалізниці обсягом 10 млн фунтів стерлінгів буде придбано обладнання для ремонту мостів і облаштування тунелів, а також понад 120 контейнерів для транспортування зерна. 

Нагадаємо, премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив новий пакет оборонної підтримки України вартістю в 54 млн фунтів стерлінгів (63,5 млн доларів). 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram