ГоловнаСуспільствоВійна

На Харківщині росіяни задокументували свої злочини на вкрадену камеру, синхронізовану із хмарним сховищем

У поліцію заяву подала потерпіла, в будинку якої мешкали рашисти.

На Харківщині росіяни задокументували свої злочини на вкрадену камеру, синхронізовану із хмарним сховищем
Фото: Sputnik

На Харківщині в селі Циркуни росіяни самостійно задокументували свої злочини на крадену камеру, яка була синхронізована із хмарним сховищем.

Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"До поліції прийшла цікава заява від жительки області - на її сховищі в Гугл фото почали з’являтись фото та відео невідомих чоловіків у військовій формі, які пиячили та розважались на території її дому (вона в цей час була за кордоном). Думаю, ви вже все зрозуміли. В Циркунах, коли місто було під окупацією, жили рашисти, і деякі з них заселилися у домівку потерпілої", - розповів Болвінов.

Він зауважив, що фото окупанти робили на викрадену техніку і не відключили хмарне сховище, куди автоматично завантажувався весь контент-доказ.

Задокументовано зламані двері, викрадення техніки, одягу.

За словами правоохоронця, найбільшим шоком, судячи з фото, для загарбників стала пляшка алкоголю з скорпіоном та змією всередині. 

"Більшість з них вже встановлені. Цікаво те, що вони родом з великих міст - Москва, Курськ, Нижній Новгород. Тобто, вони мали раніше бачити пляшки з алкоголем та пральні машинки. Але, судячи з поведінки цих індивідів, з ними та їх сумною долею все зрозуміло", - зауважив Болвінов.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України встановила хронологію злочинів рашистів на Каховській ГЕС і Північно-Кримському каналі. Також спецслужба назвала імена військовослужбовців, які віддали злочинні накази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram