ГоловнаСуспільствоВійна

Росія завдала удару по центру Краматорська (оновлено)

За словами мера, є жертви. Кількість загиблих і поранених зʼясовується 

Росія завдала удару по центру Краматорська (оновлено)
Краматорськ
Фото: Олександр Гончаренко в фейсбук

Російські війська 19 липня завдали удару по центральній частині Краматорська.

Про це повідомив у Facebook мер міста Олександр Гончаренко.

"На місці працюють спеціалісти вибухотехнічних служб, рятувальники", – написав він.

Доповнено 17:38. У результаті обстрілу Краматорська одна людина загинула, ще шість отримали поранення. Про це повідомив у Telegram голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"За висновками вибухотехніків, ворог застосував авіаційну крилату ракету Р-37. Пошкоджено десять багатоповерхівок у центральній частині міста", − поінформував він. 

Доповнено 14:39. У Краматорську 10 людей постраждали через обстріл центру міста російськими військами, повідомила в Telegram Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Фото: ДСНС у Telegram

“Сьогодні о 12:55 у Краматорську через ворожий обстріл у п’ятиповерховому багатоквартирному житловому будинку виникла пожежа на балконах на третьому і четвертому поверхах”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

Фото: ДСНС у Telegram

Зазначається, що через обстріл постраждало 10 осіб, з яких п'ятьох госпіталізували. О 13:15 пожежа була локалізована, а о 13:37 ліквідована.

Фото: ДСНС у Telegram

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив у Telegram, що, за попередньою інформацією, удару завдали авіаційними ракетами.

"Наразі відомо про щонайменше одного загиблого цивільного. У житлових поверхівках, які опинилися в епіцентрі удару, зчинилися пожежі. Рятувальники ДСНС, що прибули на місце, ліквідують пожежі на надають допомогу людям", – написав він.

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Крім того, вранці ворог завдав ударів по заводах міста.

Краматорськ зазнає практично щоденних обстрілів – як з ракет, так і з артилерії. 14 липня ворог завдав по Краматорську авіаракетних ударів. Від обстрілу постраждав, зокрема, офіс Червоного Хреста України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram