ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти обстріляли центр Миколаєва, є влучання в готель і навчальні заклади (оновлено)

Постраждала одна людина. 

У Миколаєві вночі 14 липня пролунали потужні вибухи. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

“Миколаїв, лунають потужні вибухи! Повітряна тривога триває. Прошу всіх залишатись в укриттях”, – зазначив міський голова.

Оновлення 05:57. Окупанти знову поцілили в низку цивільних об‘єктів у Миколаєві, повідомив Сєнкевич. На місцях вже працюють рятувальники та аварійні бригади.

"Прошу не публікувати фото і відео з місць обстрілів до появи офіційної інформації", – закликав міський голова.

Оновлення 9:04. Ракети вдарили по центру міста, зокрема по готелю "Миколаїв".

Миколаїв. 14.07
Фото: Сєнкевич у телеграм
Миколаїв. 14.07

"Центр міста. Готель «Миколаїв». Ударною хвилею та уламками пошкоджена і будівля торговельно-розважального центру навпроти. На місці працюють комунальники. Вони вже розчистили проїзд від уламків та сміття для автомобілів. Наразі зачищають решту території навколо", – повідомив Сєнкевич.

Обстріл Миколаєва 14.07
Фото: Сєнкевич у телеграм
Обстріл Миколаєва 14.07

Оновлення 11:09. Сєнкевич повідомив, що під ударом опинилися два навчальні заклади. 

"В одній школі ущент зройнована частина будівлі, в іншій - вибиті вікна, двері, пошкоджений дах та фасад. За попередньою інформацією, сьогодні по Миколаєву випустили 9 ракет із зенітно-ракетної системи С-300. Окрім навчальних закладів, пошкоджені будівлі приватного бізнесу, громадський транспорт та багатоквартирні будинки", – написав він. 

Фото: тг-канал Сєнкевич online

Фото: тг-канал Сєнкевич online

Фото: тг-канал Сєнкевич online

Оновлення 18.40. Міський голова оприлюднив інформацію про пошкодження 18 тролейбусів.

"Знову під обстріл потрапив наш громадський транспорт. Сьогодні було пошкоджено 18 тролейбусів. З них 16 одиниць - це наші новенькі комфортні тролейбуси, які ми закупили минулого року і презентували до Дня міста", - розповів Сєнкевич.

Голова ОВА Віталій Кім повідомив у ТГ попередню інформацію про обстріл. Російські війська випустили девʼять ракет із зенітно-ракетної системи С-300. 

"Наразі відомо про пошкодження двох навчальних закладів, об’єкту транспортної інфраструктури та готелю. Одну людину поранено. Попередньо без жертв. Детальна інформація уточнюється", – написав він. 

Нагадаємо, 12 липня росіяни обстріляли Миколаїв системами С-300 та РСЗВ із території тимчасово окупованої Херсонщини. Унаслідок обстрілів поранення отримали 12 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram