ГоловнаСуспільствоПодії

​У Києві викрили підпільну "типографію", де друкували довідки про непридатність до військової служби

Організаторам схеми повідомлено про підозру.

​У Києві викрили підпільну "типографію", де друкували довідки про непридатність до військової служби
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки ліквідували в Києві підпільну "типографію", де підробляли довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов’язаних та довідки, а також займалися незаконним переправленням за кордон українських громадян призовного віку.

За даними слідства, для серійного виготовлення "довідок" учасники схеми використовували типографський цех афілійованої комерційної структури. Пакет фальшивих документів вони оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис. доларів США, в залежності від термінів їхнього оформлення.

Фото: СБУ

"Протиправну діяльність організували двоє мешканців столиці. Для пошуку клієнтів вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої «послуги». Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки відправляли «замовникам» через сервіси поштового зв’язку.  Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили бланки військово-облікових документів, фальшиві довідки військкоматів і мобільні телефони з доказами злочинних дій",- йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Наразі обом організаторам схеми повідомлено про підозру. Тривають комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, за добу намагаються незаконно перетнути кордон України у пунктах пропуску та поза їхніми межами від 20 до 40 осіб.

Як відомо, 22 травня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації до 23 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram