ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти звозять застарілі танки і змушують людей брати російські паспорти, - Старух про ситуацію в Запорізькій області

Росіяни регулярно блокують проїзд евакуаційних колон, затримують людей і використовують їх як живий щит, щоб переміщувати військову техніку.

Окупанти звозять застарілі танки і змушують людей брати російські паспорти, - Старух про ситуацію в Запорізькій області
Фото: dan-news.info

В Запорізькій області російські загарбники доставили понад 50 застарілих моделей танків (Т-62 та Т-72Б). А жителів тимчасово окупованих територій змушують подавати заявки на отримання паспортів держави-агресора.

Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Олександр Старух.

За словами очільника області, бронетехніку вірогідніше будуть використовувати для укріплення оборонних позицій окупантів. Або знайдуть тих, хто погодиться піти в наступ на машинах, які не зможуть встояти проти сучасного протитанкового озброєння ЗСУ.

"Росіяни намагаються вести наступ на східні громади нашого регіону. По лінії зіткнення наносять артилерійські, авіа, ракетні удари. Сьогодні дуже постраждали Оріхів та Григорівка, пошкоджено цивільну інфраструктуру, житлові будинки, навчальні заклади", - додав Старух.

Він підкреслив, що загарбники цілеспрямованого знищують цивільну інфраструктуру в області. 

"Потрапили у торговий комплекс. У центр міста, де ніяких військових об’єктів не могло бути. Перевірили відеозаписи – летіла прямо у цивільний об’єкт, це не була помилка. Завдають ударів для залякування, здійснюють акти геноциду", - сказав очільник області.

Також окупанти намагаються змусити жителів краю подавати заявки на отримання російських паспортів.

"У них (росіян - Ред.) закінчується "гарматне м’ясо". Подивіться на досвід жителів Криму, Донецької та Луганської областей. Ті, хто отримав російський паспорт, потім отримали зброю та були відправлені в окопи. Все просто та зрозуміло. Російський паспорт – це квиток у окоп, - наголосив керівник Запорізької ОВА.

На зайнятих територіях області, за словами Олександра Старуха, рашисти намагаються блокувати зв'язок і встановлюють свої комунікації. Також регулярно блокують проїзд евакуаційних колон, затримують людей і використовують їх як живий щит, щоб переміщувати військову техніку.

Нагадаємо, вранці 30 травня в тимчасово окупованому Мелітополі пролунав вибух. За попередніми даними, вибухнула машина біля торгового центру, поруч із яким проживає призначений росіянами псевдоочільник Запорізької області Євген Балицький.

Раніше поблизу Василівки перед російським блокпостом знову виникли черги. У них перебуває близько 400 машин, які хочуть проїхати на підконтрольну Україні територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram