ГоловнаСуспільствоВійна

ОК "Південь" підтвердило, що уражений ЗСУ флагман Чорноморського флоту РФ затонув

Крейсер "Москва" підбили українською ракетою "Нептун".

ОК "Південь" підтвердило, що уражений ЗСУ флагман Чорноморського флоту РФ затонув
Російський крейсер "Москва" пішов у вказаному українцями напрямку
Фото: ua-stena.info

В Оперативному командуванні "Південь" Збройних сил України підтвердили, що підбитий українською крилатою ракетою "Нептун" крейсер "Москва" загорівся і затонув.

"У Чорноморській операційній зоні ПКР "Нептун" уражений крейсер "Москва" – флагман Чорноморського флоту Росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути", – сказано в повідомленні.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони РФ повідомляли, що "Москва" затонула після сигналу SOS. Зазначалося, що на найбільшому крейсері Чорноморського флоту почалася пожежа, під час якої здетонував боєприпас і стався вибух. Екіпаж корабля було евакуйовано.

Крейсер "Москва" перебував за 25-30 миль від острова Зміїний поряд з Одесою. Причини пожежі встановлюють, але основна версія – ракетний удар.

У Міноборони РФ визнали, що крейсер отримав серйозні ушкодження. Сигнал SOS був поданий о 01:05 14 квітня.

На початку війни крейсер "Москва" разом з патрульним кораблем ЧФ РФ "Василь Биков" висунули вимогу здатися захисникам острова Зміїний. На що ті відповіли вже легендарною фразою "Русский военный корабль, иди нах..й!"

"Москва" – флагман російського Чорноморського флоту. Його побудували в місті Миколаїв ще за часів СРСР, будівництво розпочалося у 1976 році. Спочатку крейсер називався "Слава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram