ГоловнаСуспільствоВійна

ДБР викрило очільника фракції ОПЗЖ Маріупольської міськради, ексчоловіка Поклонської на можливому сприянні РФ

Розшукали маріупольського колаборанта аж в Одесі, куди він утік. 

ДБР викрило очільника фракції ОПЗЖ Маріупольської міськради, ексчоловіка Поклонської на можливому сприянні РФ
Фото: ДБР

Керівника фракції ОПЗЖ Маріупольської міської ради викрили на антиукраїнській інформаційній кампанії на підтримку Росії.

Він є колишнім чоловіком ексгенпрокурорки Криму Наталії Поклонської, яка є однією з ключових фігур в окупації Криму, повідомили в пресслужбі ДБР

"Цей «політик» пройшов «тернистий» шлях від людини Януковича, Медведчука, Королевської до керівника Маріупольської фракції «Опозиційної платформи За життя». Він став рупором кремля на сході - виступав за відновлення економічних зав’язків з Росією. Сьогодні щодо нього в суді розглядається справа щодо посягання на територіальну цілісність України", – зазначили в повідомленні.

Зафіксовано, що перед повномасштабним вторгненням Росії він у Facebook написав заклик до повалення чинної української влади. 

"Тим самим він вчинив організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на підтримку держави-агресора, що підпадає під кримінальну відповідальність за ч. 6 ст. 111-1 КК України", – додали в ДБР.

Маріупольського депутата знайшли в Одесі, куди він утік з Маріуполя. Його перевірили через поліграф і встановили ймовірну причетність до колабораційної діяльності. Наразі депутата передано Службі безпеки України.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру колаборанту Росії – депутату Маріупольської міської ради від ОПЗЖ Костянтину Іващенку, який добровільно перейшов на бік російських загарбників і якого окупанти оголосили "мером" міста.

Це не єдиний колаборант, викритий останнім часом. Днями затримали мешканця Кривого Рогу, який у Бучі допомагав окупантам. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram