ГоловнаСуспільствоВійна

Житомирський десант знищив два російські "орлани" з ПЗРК (оновлено)

За два дні наші десантники на Харківщині вразили дві ворожі повітряні цілі. 

Житомирський десант знищив два російські "орлани" з ПЗРК (оновлено)
Збитий "орлан-10"
Фото: Командування десантно-штурмових військ

В Харківській області підрозділ протиповітряної оборони житомирської 95 бригади знищив уже два російських безпілотники "Орлан-10".

Українські десантники могли застосовувати новітній британський ПЗРК LMM Martlet. Такий висновок, на основі оприлюдненого відео, зробив італійський журналіст Габріель Молінелі, який спеціалізується на британській військовій історії.

Він звернув увагу на особливості пускової установки ПЗРК, який використали українські десатники. А саме - на характерне звуження труби пускової в задній частині. Натомість, у ПЗРК Starstreak такого звуження немає.

Ліворуч ПЗРК, яким збили безпілотник росіян, праворуч ПЗРК Starstreak.

LMM Martlet – легка багатоцільова ракета, створена для потреб військових Великої Британії Thales Air Defense. Її починали розробляти як ракету “повітря-земля”. Але нині існують варіанти для застосування з повітряних, морських та наземних платформ для враження широкого спектру цілей.

Раніше командування Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомило, що вогонь по ворожих обʼєктах вівся з британських ПЗРК Starstreak.

Перший такий БПЛА було збито вчора, другий – сьогодні. 

Нагадаємо, ПЗРК Starstreak може вражати повітряні цілі на висоті до 7 кілометрів. Вірогідність успішного ураження цілі Starstreak Mark II – близько 90%.

Британський переносний зенітно-ракетний комплекс призначений для ураження на малій висоті вертольотів і літаків противника. Starstreak вважають найшвидшою у світі ракетою класу "земля-повітря" малої дальності. 

ЗСУ отримали їх на озброєння наприкінці березня, а під час першого бойового їх застосування збили ворожий вертоліт. 

8 квітня Борис Джонсон повідомив, що Велика Британія передасть Україні озброєння ще на 100 млн фунтів стерлінгів, серед них будуть і додаткові комплекси Starstreak.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram