ГоловнаСуспільствоВійна

Інформація про масштабні пожежі у Чорнобильській зоні застаріла на кілька днів, – радник глави МВС

Радіаційний фон у Києві та Київській області залишається в межах норми.

Інформація про масштабні пожежі у Чорнобильській зоні застаріла на кілька днів, – радник глави МВС
Фото: facebook/Aleksandr Sirota

Основні пожежі у Чорнобильській зоні погашено, великих займань немає. Інформація про масштабні лісові пожежі у зоні відчуження застаріла на кілька днів.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявив у ефірі телемарафону в понеділок, 28 березня.

"Щодо пожеж. Справді, досить багато розганяється інформації про великі пожежі в Чорнобильській зоні. Це трошки застаріла інформація, бо насправді кілька днів тому на великих територіях, до 8 тисяч гектарів, були пожежі, і росіяни справді не пускали наших пожежних туди для гасіння вогню. На щастя, нам у принципі вдалося загасити ці пожежі", – цитує Денисенка "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що радіаційний фон у Києві та Київській області залишається в межах норми.

"Останнім часом багато повторюється старої інформації кількаденної давності. Станом на зараз у Чорнобильській зоні ситуація щодо пожеж більш-менш стабільна, і великих займань немає", – зазначив радник глави МВС.

За офіційними даними ДСНС, станом на 7:57 28 березня, відповідно до даних супутникових знімків, викидів тепла та їх потужностей, пожежі та загорання в Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення немає.

У ДСНС просять не поширювати неперевірену інформацію.

Фото: ДСНС

Нагадаємо, у суботу, 26 березня Міндовкілля повідомляло, що через дії російських окупантів пожежі в зоні відчуження охопили понад 10 тис. га.

Голова Київської ОВА Олександр Павлюк учора заявляв, що росіяни продовжують мілітаризацію зони ЧАЕС, що може призвести до зараження радіоактивним пилом країн Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram