ГоловнаСуспільствоПодії

На Майдані зібралось віче проти Зеленського (оновлено)

Центр Києва перекрили, на підступах до Банкової встановили поліцію.

Фото: Макс Требухов

На Майдані Незалежності ввечері у середу почалась протестна акція "Захисти Україну - зупини переворот". Люди зібрались біля стели Незалежності, де встановили сцену.

Її організаторами виступив "Рух опору капітуляції" та політичні партії "Демократична сокира" і "Національний корпус".

"За два з половиною роки президент Зеленський зробив ту еволюцію, яку Путін робив у Росії двадцять років. Ми не дамо узурпувати владу в Україні. І коли Зеленський нам каже, що хоче поїхати на переговори до Путіна, а Путін каже: про Крим не говоримо, про Донбас не говоримо, - Володю, ти туди чого їдеш? Про що ти хочеш говорити? Про електрику з Росії? Громадяни будуть чинити опір, і ми готові розгортати штаби", - заявив на початку акції колишній депутат, представник "Руху опору капітуляції" Ігор Лапін.

Акція була запланована до заяви президента Володимира Зеленського про підготовку в Україні перевороту на 1 грудня.

У зв'язку з проведенням заходу в центрі міста перекрили рух на багатьох вулицях. Майдан та Хрещатик також перекрито поліцією. Підступи до Офісу президента заблоковано поліцією.

Для забезпечення публічної безпеки та порядку вдень у середу були залучені понад 3000 правоохоронців і 1500 військовослужбовців Нацгвардії.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Макс Требухов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Андрій Оленін

Фото: Андрій Оленін

Фото: Макс Требухов

Оновлено (20:48). Колона учасників акції рушила з Майдану Незалежності до будівлі Офісу президента на вул. Банковій.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця події, під ОП майже немає поліцейських. За інформацією правоохоронці, до будівлі Офісу пускають всіх охочих, огляд учасників акції та їх особистих речей не проводять.

Фото: Андрій Оленін

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Оновлено (21:29). Учасники акції рушили від Офісу президента назад до Майдану незалежності вулицею Грушевського через Верховну Раду та Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, що вранці 1 грудня президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

За кілька днів до цього Зеленський заявив, що в української розвідки є інформація про підготовку в Україні державного перевороту, до якого хочуть втягнути Ріната Ахметова. За словами президента, початок перевороту нібито заплановано на 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram