ГоловнаСуспільствоЖиття

24 канал відсторонив від ефіру Дмитра Гнапа через розбіжності у "ставленні до вакцинації"

Сторони сподіваються поновити співпрацю після завершення пандемії.

24 канал відсторонив від ефіру Дмитра Гнапа через розбіжності у "ставленні до вакцинації"
Фото: 1tv.com.ua

24 канал призупинив співпрацю з автором і ведучим Дмитром Гнапом через розбіжності у "ставленні до вакцинації". Керівництво телеканалу та сам журналіст не виключають відновлення співпраці після завершення жорсткого карантину.

Про це повідомляє профільне видання Детектор медіа.

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко підтвердив інформацію джерел видання про відсторонення Дмитра Гнапа від проєктів мовника.

"Ми співпрацюємо вже багато років. Гнап дуже талановитий автор і ведучий. З повагою ставлюся до його праці, разом ми створили багато чудових проєктів. Він став частиною 24 каналу, важливою частиною. Але серед багатьох політик у компанії є редакційна політика, і в частині ставлення до вакцинації і карантинних та інших обмежень також. Тут у кількох моментах наше ставлення до питання розійшлися, і тому ми вирішили призупинити проєкти за участю Дмитра, аби його позиція не екстраполювалася на позицію 24 щодо таких обмежень", - повідомив Андрейко.

Однак він висловив сподівання, що Гнап повернеться на канал. За його словами, сторони погодили, що це станеться "після завершення карантинних обмежень".

Дмитро Гнап теж підтвердив інформацію про призупинення співпраці з 24 каналом і також припустив її відновлення після завершення жорсткого карантину.

"У нас справді є розбіжності щодо вакцинації, я вважаю, що ця процедура повинна бути суто добровільною, бо лише сама людина може розпоряджатися своїм тілом… З керівництвом 24 каналу наші погляди щодо цього дійсно розішлися, і мені повідомили про припинення співпраці на час пандемії...", - сказав Гнап.

Журналіст додав, що в нього немає жодних претензій до керівництва каналу. Якщо в Україні вирішать, що чергова хвиля коронавірусної хвороби минула і обмеження знімаються, він готовий поновити співпрацю.

27 жовтня Дмитро Гнап опублікував у фейсбуці пост на підтримку власника київського ресторану Nebos Максима Богдановича, який відмовився виконувати карантинні приписи чиновників, зокрема щодо обов'язкової наявності у відвідувачів сертифікатів про вакцинацію.

Гнап додав, що "готовий всіляко допомагати йому боротися за свої права".

Нагадаємо, з 1 листопада і до покращення ситуації із захворюваністю Київ перейшов до "червоної" зони карантину. Невакцинованим або непротестованим громадянам відвідувати громадські місця і користуватися транспортом у столиці заборонено.

У 2019 році Дмитро Гнап, який раніше очолював проєкт журналістських розслідувань "Слідство.інфо", балотувався у президенти від політичної партії "Сила людей", але вирішив зняти свою кандидатуру на користь лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

"Сила людей" вирішила відкликати свого кандидата в президенти через фінансовий скандал навколо Гнапа. 2015 року проєкт "Слідство.Інфо", яким він керував, отримав премію в розмірі 15 тисяч євро. Гнап обіцяв спрямувати гроші на допомогу армії, але передав лише 2 тисячі євро. Майже 4 тисячі євро були використані на поточні витрати "Слідство.Інфо", а решта 9 тисяч євро весь цей час були в банківському сейфі Гнапа. Він їх повернув "Слідству" після того, як ця інформація стала публічною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram