ГоловнаСуспільствоЖиття

​На Кіровоградщині судитимуть поліцейського, який вдавав із себе співробітника СБУ і виманив у жінки гроші

Чоловік попросив у інтернет-знайомої позичити йому гроші на купівлю авто і зник.

​На Кіровоградщині судитимуть поліцейського, який вдавав із себе співробітника СБУ і виманив у жінки гроші
Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань Миколаєва завершили досудове розслідування стосовно інспектора Новоукраїнського відділу Національної поліції в Кіровоградській області, який вдавав із себе співробітника Служби безпеки і виманив у жінки гроші.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Установлено, що поліцейський протягом кількох років спілкувався в соцмережі з жінкою. На своїй сторінці він використовував чужі персональні дані та фотографії. Він також вказав, що є чинним співробітником української спецслужби.

"У серпні 2020 року чоловік вирішив виманити в жінки гроші на придбання автомобіля. Він розповів їй легенду, що нібито під час несення служби у районі проведення ООС пошкодив спеціальний пристрій, який приховує місцезнаходження військових, і тепер йому терміново потрібні гроші на заміну приладу. Користуючись довірою жінки, інспектор попросив позичити йому кошти. Потерпіла переказала 38 тис. гривень на банківський рахунок поліцейського-афериста, після чого він припинив спілкування з постраждалою", - розповіли в ДБР.

Фото: ДБР

Наразі 30-річний правоохоронець обвинувачується в шахрайстві (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, у червні поліції Києва повернули приміщення, яке присвоїли шахраї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram