ГоловнаСуспільствоПодії

Під час львівського півмарафону помер 23-річний бігун (оновлено)

Медики годину проводили реанімаційні заходи.

Під час подолання однієї з дистанцій Львівського півмарафону-2021 помер 23-річний бігун.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

“Велика біда на півмарафоні. Хлопець, 23 роки, не добіг 200 метрів. Медики щойно констатували смерть. Співчуття рідним та близьким”, – повідомив мер Львова Андрій Садовий у соцмережі Facebook.

Детальніше про летальний випадок повідомлять пізніше.

Оновлення 12:36. Організатори півмарафону оголосили про припинення змагань, повідомив zaxid.net.

За попередніми даними, загиблий бігун не був аматором – він уже неодноразово брав участь у схожих змаганнях в інших містах.

Під час сьогоднішнього півмарафону на 21 км він показував дуже добрий результат і очевидно намагався встановити рекорд.

Оновлення 13:59. Генеральний директор Run Ukraine Дмитро Черніцький розповів, що загиблому одразу почала надавати допомогу Мальтійська служба. Через 5 хвилин прибула швидка допомога, яка також продовжила надавати невідкладну допомогу.

Годину проводили реанімаційні заходи, але, на жаль, нашого учасника не вдалося врятувати.

“Ми подивилися статистику його стартів: він брав участь у нашому Київському півмарафоні у 2019 році і пробіг його за 1 годину 54 хвилини. Він планував покращити свій результат у Львівському півмарафоні і фінішувати за 1 годину 45 хвилин. Ми подивились його результати на 15 кілометрів – цю дистанцію він подолав за годину і 15 хвилин. Тобто він дійсно біг швидко”, – розповів Черніцький.

Він додав, що на події сьогодні працювало 13 карет швидкої допомоги, 33 представники Мальтійської служби. Весь маршрут побудований таким чином, щоб можна було швидко реагувати і в разі потреби надавати допомогу.

“Зазначу, що кожен учасник забігу у нас застрахований, відтак рідні загиблого отримають фінансову допомогу”, – підсумував Черніцький.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року учасник марафону Avantazh Kharkiv International Marathon Євген Колеров знепритомнів на дистанції і помер.

У жовтні 2017 року у Києві під час забігу на марафоні помер директор "Тернопільського м'ясокомбінату" Віктор Малюта.

У квітні 2015 року у Києві загинув учасник міжнародного напівмарафону (21 км) "Біг за Україну"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram