ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" передасть нідерландському зоопарку двох ведмедів

Тварини "якимось дивом" опинилися на Запорізької дитячої залізниці.

"Укрзалізниця" передасть нідерландському зоопарку двох ведмедів
Фото: Александр Рудоманов

АТ "Укрзалізниця" передасть двох ведмедів, які перебувають на балансі Запорізької дитячої залізниці, в зоопарк Ouwehand Zoo у місті Рені в Нідерландах.

Про це повідомив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик.

"Точно знав, що в процесі продажу непрофільних активів будуть сюрпризи у вигляді лазень, магазину «Ювілейний» або кафе «Вишенька», але на ведмедів точно не очікував. Та це - історія зі щасливим фіналом. Двох клишоногих, які якимось дивом (та ще історія) опинилися на балансі Запорізької дитячої залізниці, ми передаємо на реабілітацію та утримання до зоопарку Ouwehand Zoo. Це у місті Ренен, Нідерланди. Комфортне проживання їм там гарантоване, ще й з басейном та водоспадом", - написав Юрик у фейсбуці.

Він також зазначив, що всі витрати на трансфер та утримання бере на себе зоопарк.

"Чому ж не могли їх раніше віддати? Я теж задаюсь питанням... Пошук нового дому для ведмедів триває кілька років. Але центри для реабілітації ведмедів в Україні відмовлялись їх прийняти до себе через відсутність місць. Я вдячний громадській екологічній організації @Eco-Halych: Wildlife Rehab, яка наразі допомагає нам у цьому питанні. Зараз ми проходимо кола бюрократичного пекла та опрацьовуємо механізм передачі тварин. Кажуть, що вже у вересні наші ведмеді будуть жити в закордонному санаторії. А ми тут продовжимо ламати списи з непрофільними активами", - додав Юрик.

Нагадаємо, 21 травня правління "Укрзалізниці" вирішило продати непрофільні активи компанії. До переліку перших 11 об’єктів, які будуть виставлені на аукціони в системі "Prozorro.Продажі", увійшли шість магазинів, приміщення спортклубу та чотири нежитлових приміщення.

Повідомлялося, що за них сподіваються виручити близько 18 млн гривень. Загалом залізниця готова попрощатися зі 182 непрофільними активами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram