ГоловнаСуспільствоЖиття

П'ятьом службовцям "Київгазу" повідомили про підозри у справі про вибух у житловому будинку на Позняках

Ще один підозрюваний перебуває на окупованій території.

П'ятьом службовцям "Київгазу" повідомили про підозри у справі про вибух у житловому будинку на Позняках
Фото: facebook.com/KARS.Kyiv

У справі про вибух у житловому будинку на Позняках у Києві повідомлено про підозру п’ятьом службовцям АТ "Київгаз".

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, першому заступнику голови правління АТ "Київгаз" та ще чотирьом службовим особам акціонерного товариства - трьом головним інженерам управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці (ч. 2 ст. 272 КК України).

Відповідно до висновку судової експертизи, під час здійснення повірки побутових лічильників газу в будинку по вул. Соломії Крушельницької працівники "Київгазу" допустили низку порушень у частині встановлення технологічної перемички – байпаса – у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу.

Наразі також вживаються заходи щодо заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка із серпня 2020 року перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 21 червня у 10-поверховому житловому будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 на Позняках стався вибух. У результаті загинули п'ять людей.

Вибухова хвиля зруйнувала п'ять поверхів одного під'їзду. Пошкоджено 40 квартир під'їзду, де мешкали 125 осіб. Секція будинку, що вибухнув, з 40 квартир відновленню не підлягає.

Згодом заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що основна версія, за якою працює прокуратура разом із поліцією – це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії "Київміськгаз". Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу.

У серпні минулого року президент Володимир Зеленський повідомив, що усі сім’ї, які постраждали внаслідок вибуху, отримали нові квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram