ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Відзавтра Одещина виходить з “червоної” карантинної зони, - Немчінов

Область стане "жовтою".

Відзавтра Одещина виходить з “червоної” карантинної зони, - Немчінов
Фото: news.dtkt.ua

З неділі, 25 квітня Одеська область виходить з “червоної карантинної” зони.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

“За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 25 квітня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Одеської області”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно на території області будуть встановлені обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Одеській області спостерігається стабілізація епідемічної ситуації поширення COVID-19 і станом на 24 квітня досягнуто показників, які дозволяють регіону перейти з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

"Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилась за останні три тижні в два рази, а за останній тиждень спад захворюваності становить 21%. Схожими темпами знижується і кількість госпіталізацій, зокрема, за три тижні кількість нових госпіталізацій до ковідних лікарень зменшилась в півтора раза, а за останній тиждень на мінус 14%", - зазначив Ляшко і додав, що крім стабілізації з коронавірусною хворобою відмічається стабілізація захворюваності на грип та ГРВІ. 

Згідно з даними сайту МОЗу, станом на суботу, 24 квітня у "червоній" зоні перебувають Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька і Чернігівська області. “Жовтими” є Закарпаття, Прикарпаття, Херсонщина і Буковина.

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, що Львівська, Київська, Запорізька, Одеська, Полтавська області та місто Київ наступного тижня вийдуть з червоної зоні за рівнем епідемічної небезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram