ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти обстріляли житловий будинок у селищі Північному на Донеччині

Прокуратура розпочала розслідування.

Прокуратура почала розслідування за фактом обстрілу окупантами селища Північне Донецької області, який представники незаконних збройних формувань РФ здійснили ввечері 22 квітня.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено житловий будинок, у якому перебували місцеві мешканці, та огорожу, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають першочергові слідчі й розшукові дії, встановлюються обставини події та особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування триває.

Раніше сьогодні штаб ООС попередив про загрозу провокацій під час Великодніх свят з подальшим введенням російських військ. Одна з таких провокацій має відбутися на Дебальцевському напрямку із залученням найманців "Союзу Добровольців Донбасу", які отримали відповідні вказівки від своїх кураторів щодо імітації наступу на позиції 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу з метою руйнування інженерно-фортифікаційного обладнання перших позицій та нанесення втрат підрозділам цієї ж бригади. При цьому не виключаються втрати також серед цивільного населення.

Крім того, сплановано здійснення терористичних актів під час проведення Великодньої служби в одній із релігійних установ Московського патріархату, що може призвести до масових втрат серед прихожан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram