ГоловнаСуспільствоЖиття

Відновив роботу пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю

Через його закриття на іншому пропускному пункті виникла черга з авто.

Відновив роботу пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю
Фото: YouTube

На українсько-білоруському кордоні поновили роботу пункту пропуску "Нові Яриловичі", що був закритий з міркувань запобігання поширенню коронавірусу.

Закриття пункту пропуску “Нові Яриловичі” призвело до накопичення транспортних засобів у пункті “Виступовичі”. Про це повідомили на сайті Державної митної служби України.

"У черзі на в’їзд в Україну наразі перебуває близько 550 транспортних засобів, на виїзд — 250", - йдеться у повідомленні.

Митна служба просить громадян, перевізників та суб'єктів ЗЕД враховувати цю інформацію при плануванні поїздок через та в Білорусь.

Іноземцям заборонено в'їзд в Україну до 28 вересня, однак для громадян Білорусі діють преференції у зв'язку з ситуацією в країні. 

Нагдаємо, що "Нові Яриловичі" були закриті 16 вересня після того, як біля цього пункту пропуску скупчилися паломники-хасиди, які намагалися потрапити в Україну, попри заборону на в'їзд іноземців.

17 вересня глава Міністерства вищої освіти та Міністерства водних ресурсів Ізраїлю Зєев закликав паломників, які намагаються потрапити в Україну, повернутися додому.

Офіс президента вважає, що білоруська влада непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває чутки, що український кордон лишається відкритим з Білоруссю, через що в Україну намагається потрапити велика кількість паломників-хасидів. 

18 вересня вранці в Держприкордонслужбі повідомили, що групу іноземців-паломників прикордонники виявили і затримали на Закарпатті, а ще одного зупинили на кордоні з Польщею.

Станом на ранок 18 вересня біля "Нових Яриловичів" залишалися близько 700 паломників, решта повернулася углиб Білорусі. 

У другій половині дня 18 вересня паломники повністю звільнили територію КПП. Заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що пункт пропуску відкриють після того, як приберуть залишене паломниками сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram