ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі сталися сутички під час маршу на підтримку ЛГБТ-спільноти (оновлено)

Двох поліцейських госпіталізовано, 16 протестувальників - затримано.

Фото: dumskaya.net

В Одесі сталися сутички під час Маршу рівності.

Як повідомляє сайт 048, фестиваль "Одеса-Прайд" проходив на Приморському бульварі. Туди також прийшли активісти організації "Традиція і порядок", які збирались провести марш "За сімейні цінності".

Фото: 048.ua

Вони почали ображати учасників маршу нецензурною лексикою, в результаті між двома групами виникла бійка. Кидали яйця та застосували сльозогінний газ. 

Після цього правоохоронці оточили учасників маршу "За сімейні цінності", дехто з них чинив опір.

Видання повідомляє про п’ятьох затриманих учасників акції "за сімейні цінності", а також про одного постраждалого правоохоронця, його вдарили по голові. Поліцейського забрала швидка допомога.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Оновлення. Під час акції на підтримку квір-культури в Одесі група їх противників застосувала газ ув натовпі і закидала учасників протесту яйцями. В результаті неправомірних дій молодих людей до медичного закладу доставили двох поліцейських. Правоохоронці затримали 16 осіб.

Зараз у всіх правопорушників у територіальному відділі поліції беруть пояснення, інформує пресслужба обласної поліції.

"Щодо них будуть складені протоколи за статтями 173 (Дрібне хуліганство) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку червня "КиївПрайд" під захистом поліції провів акцію проти поліцейського свавілля. Затримано вісьмох осіб, які намагалися перешкодити мітингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram