ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд скоротив терміни ознайомлення з матеріалами справи підозрюваним у "справі Шеремета"

Протягом якого саме терміну вони зобов'язані ознайомитися з матеріалами, не повідомляється.

Суд скоротив терміни ознайомлення з матеріалами справи підозрюваним у "справі Шеремета"
Фото: Макс Трєбухов

Печерський районний суд Києва обмежив підозрюваним у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета і їх захисту терміни ознайомлення з матеріалами справи.

Про це повідомив на пресконференції адвокат підозрюваної Яни Дугарь Микола Ореховський, передають "Українськi Новини".

"Нам скоротили термін. Печерський суд обмежив терміни ознайомлення зі справою", - сказав він.

При цьому адвокат не повідомив, протягом якого саме терміну вони зобов'язані ознайомитися з матеріалами.

Також Ореховський повідомив, що захист Дугарь подав клопотання про закриття справи проти неї через відсутність у її діях складу злочину.

Нагадаємо, раніше в МВС заявили, що ознайомлення підозрюваних з матеріалами "справи Шеремета" триває вже 57 днів.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016-го о 7:45 унаслідок вибуху машини. Розслідування його вбивства високопосадовці публічно називали "справою честі", втім понад 3,5 роки, попри численні експертизи, допити понад 1000 людей, вилучення відео з камер спостереження обсягом понад 150 терабайтів, у справі не було жодного офіційного підозрюваного. У грудні 2019-го підозрюваними у справі Шеремета правоохоронці назвали музиканта Андрія Антоненка разом з лікаркою і волонтеркою Юлією Кузьменко і медсестрою одного з парашутно-десантних батальйонів Яною Дугарь. Мотивом підозрюваних слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

2 липня в поліції повідомляли, що "справа Шеремета" готова для передачі до суду.

17 липня Печерський суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко ще на два місяці залишили в СІЗО, Яну Дугарь - під домашнім арештом, частково скасувавши обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram