ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР виявило нові факти катувань у СІЗО Кагарлика

Двом правоохоронцям повідомили про підозру.

ДБР виявило нові факти катувань у СІЗО Кагарлика
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру оперуповноваженому Кагарлицького відділення Нацполіції в Київській області.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Правоохоронці підозрюють у катуванні, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу).

"Встановлено, що під час подій у ніч з 23 на 24 травня 2020 року поліцейський за вказівкою безпосереднього керівника утримував руки потерпілої в той час, як його керівник надів протигаз на жінку і з метою отримання викривальних показань періодично затискав дихальну трубку", - повідомили в ДБР.

Зазначають, що після початку досудового розслідування у цій справі в ДБР почали звертатися інші особи, які повідомляли про тортури. Так, за даними слідства, на початку січня працівники Кагарлицького відділення поліції, раніше підозрювані в тортурах і зґвалтуванні, катували двох затриманих для отримання зізнання у скоєнні крадіжок.

"Правоохоронці били потерпілих, перевозили їх в багажному відділенні автомобіля околицями міста. Після доставки потерпілих у відділення застосовували до них електричний струм і приковували наручниками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня. Крім того, слідством встановлено, що підозрюваний начальник одного із секторів відділення поліції в травні 2020 року з метою отримання зізнань побив ще одного громадянина, в результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості", - повідомили в ДБР.

Фото: dbr.gov.ua

За цими фактами повідомили про підозру ще одному співробітнику Кагарлицького відділенні поліції, а також затриманим у травні оперуповноваженому і начальнику одного з секторів, яких зараз утримують у Київському слідчому ізоляторі (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу). Таким чином, слідчі ДБР повідомили про підозру чотирьом працівниками Кагарлицького відділення поліції.

Зараз вирішується питання про обрання щодо двох нових підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських із Кагарлика за підозрою у зґвалтуванні 26-річної жінки. Того ж дня підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Сергія Сулиму і Миколу Кузіва затримали після того, як жінка дала свідчення про побиття і зґвалтуваннями правоохоронцями, які доправили її у відділення для дачі пояснень з приводу крадіжок.

26 травня суд заарештував поліцейських. Вони не мають права на заставу. 22 червня їм уточнили підозру - зараз їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб (ст.152 КК) і в катуванні за попередньою змовою групою осіб (ст. 127 КК). Перевищення повноважень працівником правоохоронного органу (ст. 365 КК) зникло з кваліфікації", - йдеться в повідомленні. 365-ту статтю перекваліфікували на 127-му.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram