ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чорнобильській зоні тестують обладнання для швидкого виявлення пожеж

Дані з камер автоматично передаватимуться в диспетчерський пункт.

У Чорнобильській зоні тестують обладнання для швидкого виявлення пожеж
Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

У Чорнобильській зоні відчуження почали тестувати устаткування для раннього виявлення пожеж на великих територіях з використанням технології оптичного та тепловізійного позиціонування.

Про це повідомило Державне агентство з управління зоною відчуження.

Пілотний проєкт реалізується в рамках договору про науково-технічну співпрацю між ДСП "Північна пуща" та компанією "Інженіринг-Аналітика". Відзначають, що вже встановлено одну систему.

"Раннє виявлення пожеж і постійний моніторинг - це одне з першочергових завдань, що вимагають комплексного рішення. Найважливіші елементи, які повинні бути в системі раннього виявлення пожеж - це точність і оперативність, щоб пожежники змогли негайно вирушити на місце загоряння і ліквідувати його", - зазначив голова Держагентства з управління зоною відчуження Сергій Калашник.

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Дані з камер, які були встановлені в зоні відчуження, надходитимуть у диспетчерський пункт підприємства. Якщо обладнання зафіксує підвищення температурного режиму на території, дані будуть автоматично надходити диспетчерові. Система працюватиме цілодобово.

Якщо пілотний проєкт успішно пройде тестування, то буде розглянуто можливість використання технології оптичного і тепловізійного позиціонування на всій території зони відчуження.

Нагадаємо, в квітні через пожежі в зоні відчуження постраждало 11,5 тис. га заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram