ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти з заборонених великокаліберних мінометів обстріляли Оріхове і Новотошківське

Втрат серед українських військових немає.

Окупанти з заборонених великокаліберних мінометів обстріляли Оріхове і Новотошківське
Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

За ранок 19 травня російські збройні формування кілька разів відкривали вогонь по позиціях захисників на сході України. В районі Оріхового вони застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм. Захисників Новотошківського обстріляли з мінометів калібру 120 мм, повідомили у пресслужбі Міноборони України.

Втрат серед українських військових немає. У відповідь на провокації військовослужбовці Об'єднаних сил застосовували штатні вогневі методи.

За 18 травня російські збройні формування 11 разів відкривали вогонь. Українські військові не постраждали.

Біля Богданівки окупанти застосовували міномети калібру 82 мм і великокаліберні кулемети. Поряд з Тарамчуком, Красногорівкою і Широкиним стріляли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Новотошківського використовували міномети калібру 82 мм і автоматичні станкові гранатомети. По околицях Новолуганського і тричі біля Луганського російські найманці використовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Поряд з Південним противник стріляв з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд з Новоолександрівкою - з автоматичних станкових гранатометів.

"Незважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує збройні провокації, в тому числі і з застосуванням забороненого озброєння. У відповідь на обстріли наші підрозділи, які оборонялися, відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника", - додали в Міноборони.

Додатково повідомляють, що випадків захворювання на коронавірус серед складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, за 17 травня російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті троє українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram