ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко повідомив, що громадський транспорт перевозитиме не більш ніж 50% кількості пасажирів, на яку він розрахований

При цьому Антимонопольний комітет розглядатиме кожен випадок необґрунтованого підвищення тарифів перевізниками.

Кличко повідомив, що громадський транспорт перевозитиме не більш ніж 50% кількості пасажирів, на яку він розрахований
Фото: Макс Требухов

У Києві громадський транспорт в умовах карантину перевозитиме не більш ніж половину від кількості пасажирів, на яку він розрахований. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"І комунальний наземний транспорт, і приватний громадський транспорт, який відновить роботу, зможе перевозити одночасно максимум половину від кількості пасажирів, на яку він розрахований", - сказав він.

При цьому, за словами мера, приватні перевізники, які відновлять роботу після 22 травня, не повинні необґрунтовано підвищувати ціни на проїзд.

У міської влади немає повноважень погоджувати тарифи маршруток, однак Кличко заявив, що мерія звертатиметься до Антимонопольного комітету, якщо приватні перевізники спробують необґрунтовано сформувати нові тарифи.

Кличко додав, що контроль за кількістю пасажирів здійснюватиме поліція та муніципальна охорона. Під час рейсів водії та кондуктори зобов'язані перебувати в масках або респіраторах, це правило поширюється і на пасажирів.

До того ж, усім співробітникам компанії-перевізника щодня вимірюватимуть температуру. Осіб з температурою більш ніж 37,2 або ознаками ГРВІ не допускатимуть.

Нагадаємо, 18 травня МОЗ опублікувало проєкт рекомендацій щодо відновлення і умов пасажирських перевезень у громадському транспорті в умовах карантину.

Згідно з ним, в одному транспортному засобі максимальна кількість пасажирів має рівнятися числу сидячих місць. Для міжобласних перевезень в області, де немає пом'якшення карантину, кількість пасажирів не повинна перевищувати 50% від числа сидячих місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram