ГоловнаСуспільствоЖиття

Поранених під час загострення конфлікту на Донбасі вертольотом доставили до Харкова

Бійці перебувають на лікуванні у задовільному стані.

Поранених під час загострення конфлікту на Донбасі вертольотом доставили до Харкова
Фото: mil.gov.ua

Поранених бійців під час загострення конфлікту на Донбасі 18 лютого, вертольотом доставили у військово-медичний клінічний центр Північного регіону у Харкові. Про це сказано на сайті Міноборони.

Бійцям надали всю необхідну допомогу і почали курс лікування. Усього у лікарню доставили шістьох військових.

За словами начальника ВМКЦ, полковника медичної служби Юрія Подоляна, усі пацієнти, які прибули до них з району проведення ООС, перебувають у задовільному стані.

"У одного з них була підозра на інфаркт міокарда, але він не брав участі у бою. Три людини мають вогнепально-осколкові поранення м'яких тканин. Ще два бійця прибули з бойовими травмами, пов'язаними з вибухом", - зазначив він.

Подолян також додав, що стан одного з пацієнтів, який оцінювався як тяжкий, після хірургічного втручання покращився до середнього ступеня тяжкості. Решта бійців мають легкі поранення або травми.

У разі відвідування родичами поранених, їм будуть створені умови для спілкування.

Нагадаємо, 18 лютого, у роковини Дебальцевській трагедії, о 5 годині ранку у районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Підтримувані Росією бойовики ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремої механізованих бригад. Також застосовували калібр 152 мм.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, троє поранені і двоє контужені. Втрати бойовиків - 4 загиблих і 6 поранені. Бій тривав близько п'яти годин.

Цю атаку глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав "особливим цинізмом". Схожим чином висловився і заступник закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram