ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила 1000, за добу загинули 108 осіб

На круїзному лайнері Diamond Princess виявили ще п'ять випадків зараження.

Кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила 1000, за добу загинули 108 осіб
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: Global Look Press

У Китаї на 11 лютого від коронавірусу загинули 1016 осіб. За минулий день померли 108 пацієнтів, це найбільший добовий показник смертності, пише Reuters

За 10 лютого на материковому Китаї виявили 2478 нових випадків зараження, загальна кількість хворих перевищила 42 600 пацієнтів. 249 хворих були виявлені за межами Китаю за весь час від початку епідемії.

У Хубеї, епіцентрі захворювання, на 20% зменшилася кількість нових хворих порівняно з попереднім днем. Хубей залишається фактично ізольованим, у місті закриті аеропорт і залізничні станції, дороги заблоковані.

Кількість хворих на пасажирському круїзному лайнері Diamond Princess, який знаходиться на карантині в Йокогамі, зросла з 130 до 135.

Нагадаємо, на цьому кораблі виявили вірус у двох громадян України, чоловіка та жінки, які є членами його екіпажу. У обох стан стабільний, вони госпіталізовані. 

Японія ізолювала круїзний лайнер Diamond Princess з майже 4 тис. пасажирами на борту після того, як у 80-річного китайця виявили інфікування коронавірусом нового типу 2019-nCoV. Пасажири і члени екіпажу, у яких не виявили коронавірус, залишатимуться на кораблі щонайменше 14 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram