ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено

Бойовики 26 разів обстріляли позиції ВСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 26 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. В результаті загинув український військовослужбовець, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

За минулу добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях ООС із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82-мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської і стрілецької зброї.

"Крім того, в порушення Мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів у районі населеного пункту Золоте зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї", - додали у штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики вчинили 15 обстрілів позицій ООС: тричі поблизу Новотроїцького - з озброєння БМП, гранатометів різних систем; двічі неподалік Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета, снайперської і стрілецької зброї; двічі поблизу Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; двічі поблизу Авдіївки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Богданівки і поблизу Новогнатівки - з гранатометів різних систем; поблизу Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Березового - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Пищевика - з гранатометів різних систем; неподалік Новомихайлівки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики вчинили 10 обстрілів: тричі неподалік Новолуганського - з мінометів калібру 82-мм, а також з підствольного гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Попасної - зі стрілецької зброї; в районі Золотого-4 - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Луганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Золотого - зі станкового протитанкового гранатомета; у районі Зайцева і неподалік Луганського - з мінометів калібру 82-мм; поблизу Новолуганського - з міномета калібру 82-мм, ручних протитанкових гранатометів.

Від початку поточної доби бойовики один раз відкривали вогонь - неподалік від Майського - з міномета калібру 82-мм і стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше у суботу, 5 жовтня, бойовики прицільно обстріляли ділянку розведення сил біля Золотого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram