ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли з ручних гранатометів Травневе

За добу на Донбасі поранено одного українського військового.

Бойовики обстріляли з ручних гранатометів Травневе
Фото: tsn.ua

За минулу добу, 10 травня, збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них п'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Як повідомили в штабі ООС, ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Крім того, збройні формування Російської Федерації обстріляли з ручних протитанкових гранатометів населений пункт Травневе, створивши загрозу для життя і здоров'я цивільного населення. На щастя, жертв серед мирних жителів вдалося уникнути", - йдеться в повідомленні.

Минулої доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні також шість разів.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Зазначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 9 травня поранено двох окупантів.

З початку цієї доби обстрілів позицій Об'єднаних сил з боку противника не зафіксовано.

Нагадаємо, у Бундестазі запропонували замінити ватажків "ДНР" і "ЛНР" міжнародною адміністрацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram