ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі під час обстрілу автомобіля загинув капелан, чотирьох військових поранено (оновлено)

Бойовики використовували ПТРК.

На Донбасі під час обстрілу автомобіля загинув капелан, чотирьох військових поранено (оновлено)
архивное фото
Фото: Макс Левин

У п'ятницю, 25 січня, в результаті обстрілу бойовиками автомобіля в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув один військовий, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк.

"За оперативною інформацією штабу ООС, сьогодні вранці в районі населеного пункту Катеринівка, що на Луганському напрямку, російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК (протитанкового ракетного комплексу) автомобіль українських захисників, у результаті чого один військовослужбовець загинув, четверо поранені", - повідомив він.

У відповідь українські військові завдали удару по позиціях бойовиків.

За словами Гуцуляка, супротивник зазнав суттєвих втрат.

Оновлення. Біля Катеринівки загинув капелан ЗСУ, який прямував на позиції бійців, повідомив журналіст Віталій Приходько. Ім'я загиблого Віталій, прізвище не повідомляється.

За даними прес-центру штабу ООС, поранених евакуювали в медичний заклад, їм надано необхідну медичну допомогу. Зараз їхньому життю нічого не загрожує.

"Розрахунками чергових вогневих засобів активність ворога була пригнічена, зосередженим вогнем сил і засобів роти знищені дві вогневі точки противника, ворогові завдані втрати в живій силі. Двоє окупантів були вбиті і один поранений", - повідомляють у штабі.

Нагадаємо, що 16 січня п'ятеро українських військових отримали поранення і ще п'ятеро - акубаротрами під час обстрілу в районі населеного пункту Троїцьке. Тоді з ПТРК бойовики підбили вантажний автомобіль, в якому їхали солдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram