ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано чотирьох учасників банди, яка пограбувала ігровий зал у Миколаєві

У зловмисників знайшли зброю, патрони і гранати.

Затримано чотирьох учасників банди, яка пограбувала ігровий зал у Миколаєві
Фото: mk.npu.gov.ua

Поліцейські карного розшуку зі спецназом затримали чотирьох учасників банди, які зі стріляниною пограбували гральний заклад в Миколаєві 6 січня. Про це повідомляє Нацполіція.

Троє з фігурантів - брати, які є вихідцями з Кавказького регіону, і їх спільник, затримані за місцем проживання в Корабельному районі Миколаєва 11 січня.

"У квартирах братів, один з яких влітку повернувся з в'язниці, де відбував покарання за аналогічний злочин, поліцейські знайшли патрони, дві гранати та частину суми грошей, яка була відібрана у потерпілого, а на горищі - пістолет Макарова, зі спорядженим магазином і патронами до нього (перевіряється, чи з цього пістолета стріляли в потерпілого під час розбійного нападу)", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що в день нападу, попередньо все спланувавши, троє зловмисників залучили до справи знайомого таксиста, який виконував роль водія. Після цього, закривши обличчя, попрямували в заклад Національної лотереї саме в той час, коли директор повинен був прийти за виручкою.

Під час нападу чоловік відмовився віддавати гроші, тому злочинці відкрили вогонь. Після скоєння злочину, під час якого брати схопили сумку з близько 200 тисячами гривень, зловмисники вскочили в таксі спільника, яке чекало їх, і поїхали.

Дії зловмисників кваліфікуються відразу за кількома тяжкими статтями Кримінального Кодексу України (ч. 3 ст. 187 «Розбій», ч. 2 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 «Замах на умисне вбивство з корисливих мотивів» і ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).

Санкції інкримінованих статей передбачають покарання від 10 до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Всі речові докази слідчі вилучили разом зі зброєю і боєприпасами. Перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших злочинів на території регіону.

Спецоперацію із затримання провели під процесуальним керівництвом обласної прокуратури із залученням спецпідрозділів КОРД і роти поліції особливого призначення, слідчих Слідчого управління, співробітників Інгульського і Корабельного відділів поліції, а також фахівців вибухотехнічної служби ГУНП.

Нагадаємо, 6 січня вранці двоє невідомих відкрили стрілянину з вогнепальної зброї в лотерейному залі на вул. Космонавтів у Миколаєві. В результаті поранення в ногу і ключицю отримав директор закладу, який прийшов забирати гроші з каси. Поранений переніс операцію. Зараз його стан розцінюється лікарями як задовільний.

Для пошуків грабіжників у регіоні ввели спецоперацію «Сирена». Як зазначають правоохоронці, співробітники карного розшуку встановили і розшукали злочинців шляхом проведення складних оперативних комбінацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram