ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна підписала угоду з Туреччиною про покупку ударних дронів Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети й авіаційні бомби.

Україна підписала угоду з Туреччиною про покупку ударних дронів Bayraktar TB2
Беспилотник Bayraktar TB2
Фото: mil.in.ua

Україна підписала угоду про закупівлю для ЗСУ ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

"Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня, крім високотехнологічних характеристик, також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних і фортифікаційних споруд, а також морських цілей", - написав Порошенко.

Угода, яку уклали державна компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу концерну "Укроборонпром", і турецька компанія Baykar Makina, є частиною заходів з розширення військово-технічного співробітництва між Україною і Туреччиною.

За словами Порошенка, ця співпраця відповідає стратегічному курсу України в НАТО.

Відзначимо, переговори про покупку цих безпілотників тривали близько двох років. За цей час представники Міністерства оборони України відвідували Туреччину і знайомилися з різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед БПЛА за тривалістю польоту - під час тестових польотів у червні і серпні 2014 року на висоті 8 км він перебував в небі 24 години 34 хвилини.

Нагадаємо, 5 січня в Туреччині Порошенко обговорив з Ердоганом звільнення українських політв'язнів з в'язниць РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram