Пункти обігріву: місця, що рятують від холоду

Традиційно з настанням холодів у Гадяцькому районі розпочинають свою роботу пункти обігріву.

Цьогоріч у місті діє 7 стаціонарних пунктів, де мешканці, яким потрібно зігрітися, можуть випити гарячого чаю з печивом та відпочити.

Фото: dsns.gov.ua

Стаціонарні або мобільні пункти обігріву, які в період холодів, розгортають в країні — це шанс пережити морозну зиму людям, які не мають свого помешкання. Також у цих місцях кожен зможе пересидіти морози чи просто зігрітися.

У місті Гадяч пункти обігріву розташовані у найбільш людних містях. Вони знаходяться в Гадяцькій райдержадміністрації, Гадяцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування, Гадяцькій ЦРЛ, гуртожитку КП «Гадяч-житло», ККЗ «Дружба» та приміщенні автостанції «Гадяч»

За даними Міністерства охорони здоров'я, з 12 грудня по 8 січня за допомогою до закладів охорони здоров'я звернулись 1037 людей, які постраждалих від переохолоджень та обморожень. Через загальне переохолодження померли 64 людини.

Нерідко зима стає викликом для людей, які не мають постійного місця проживання. Я звертаюся до всіх небайдужих, повідомляйте безпритульним громадянам про місця розташування пунктів обігріву. Не будьте байдужими, можливо, саме ваша чуйність врятує чиєсь життя.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram