ГоловнаБлогиКнижкова полиця

Встигніть прочитати до екранізації: підготовка до гучних прем’єр 2019 року

Якщо ви з тих, хто обожнює порівнювати книгу з її екранізацією, пропонуємо вам підготуватися заздалегідь і перевірити, чи прочитали ви книги, яким будуть присвячені найгучніші прем’єри року. Якщо ні — поспішайте, для більшості фільмів за мотивами книг уже навіть відомі дати початку показу, тож у вас ще є шанс розпланувати цей рік так, аби якомога більш вдало потішити свого внутрішнього кіномана та книголюба.

Агата Крісті «Убивства за абеткою» (КСД, 2018, пер. Надія Хаєцька)

Легендарного Джона Малковича можна вже побачити в ролі Еркюля Пуаро в міні-серіалі від BBC. Чи вдасться таємничому вбивці, який надсилає листи з підписом «АВС», втекти від детектива? Чи переконливо зіграє Руперт Грінт (той самий Рон Уізлі з «Гаррі Поттера») інспектора Крома?

Марія Семпл «Де ти поділась, Бернадетт» (Віват, 2018)

Після того, як Бернадетт, мати сімейства, безслідно зникла перед важливою поїздкою до Антактиди, уся сім’я на чолі з 15-річної Бі вирушає на її пошуки.

Роль Бернадетт в екранізації виконуватиме Кейт Бланшетт.

Нікола Юн «Солнце тоже звезда» (Clever, 2016, пер. Анастасія Маркелова)

Роман про підліткове кохання в тяжкі для головних героїв часи обіцяє стати непоганим подарунком справжнім романтикам.

Стівен Кінг «Кладовище домашніх тварин» (КСД, 2015, пер. Анатолій Пітик, Катерина Грицайчук)

Це вже друга екранізація книги, яку сам Стівен Кінг вважає найстрашнішою з усіх, що ним написані. Впевнені, що спец-ефектів у цьому жахастику про чи то мертвих, чи то живих котиків і песиків буде вдосталь.

Донна Тартт «Щиголь» (КСД, 2016, пер. Віктор Шовкун)

Чи вдасться передати на екрані увесь біль втрати, описаний у цій книзі? Дізнаємося під час прем’єри 11 жовтня, в якій зіграють Ніколь Кідман та Сара Полсон (яскрава акторка з серіалу «Американська історія жахів»). Зйомки почалися ще в січні 2018 і проходили в Нью-Йорку та в різних країнах Європи. Бюджет стрічки складе $4 млн, тож подивимося, наскільки екранізація дотягне до рівня книги — «Щиголь» 30 тижнів тримався у списку бестселерів The New York Times.

Е.Дж.Фінн «Жінка у вікні» (КСД, 2018, пер. Володимир Куч)

Головна героїня Анна Фокс страждає на агорафобію — страх відкритих просторів. Тому цілі дні Анна проводить вдома, шпигуючи за сусідами з будинку навпроти. Однак раптом їй здається, що хтось шпигує за нею самою…

Очікується, що у трилері зіграють Емі Адамс, Ґері Олдмен та Джуліан Мур.

Луїза Мей Олкотт «Маленькі жінки» (Навчальна книга Богдан, 2017, пер. І.Бондаренко)

Нова екранізація улюбленої книги Джої з серіалу «Друзі» зібрала справді зірковий склад: Емма Вотсон, Мерил Стріп, Сірша Ронан, Тімоті Чаламе… Історія чотирьох сестер в Америці після Громадянської війни має шанс стати більш захопливою.

Умберто Еко «Имя розы» (Аст, 2011, пер. Олена Костюкович)

Культова книга Умберто Еко оживе в серіалі німецько-італійського виробництва. 8 серій історії розслідувань загадкових вбивств у італійському монастирі та справжні інтелектуальні головоломки Умберто Еко гарантують глядачам невимовне задоволення.

Террі Пратчетт, Ніл Ґейман «Добрі передвісники» (КМ-Букс, 2018, пер. Олесь Петік, Бурштина Терещенко)

Історія про янгола і демона, що намагаються врятувати світ від апокаліпсису, відтепер стане фантастичним міні-серіалом від ВВС. Якщо ви полюбляєте популярні британські серіали, то й актори будуть вам уже знайомими — Девід Теннант, Марк Гетіс, Майкл Шин, а також американська телезірка Джон Хемм.

Книжкова полиця Книжкова полиця , Блог книжкового онлайн-супермаркету Yakaboo.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram